Waarom kiezen voor wietzaden in plaats van stekplantjes?

Als je eenmaal het besluit neemt om wietplantjes te gaan telen, kun je jezelf de vraag stellen: kies ik liever voor een stekplant of zaden? Het telen met zaden is de laatste jaren erg toegenomen doordat deze manier van telen steeds makkelijk is geworden. De kwaliteit van de zaden is niet alleen beter, maar ze zijn ook goedkoper geworden. Dit is waarom je moet kiezen voor wietzaden op de web shop van Tinyseeds:

  • Zaden zijn goedkoper: met het groot aanbod van zaden en de kwaliteit welke daarmee gepaard gaat, zijn zaden steeds populairder en goedkoper geworden. Ja, goedkoper dan stekplanten.
  • Zaden zijn genetisch: zaden zijn het begin van de plant, terwijl stekplantjes opnieuw moeten beginnen met genetische processen. Aangezien zaden vanaf het begin starten met die processen, is de kwaliteit beter. Bij stekplanten weet je heel vaak ook niet wat de genetische afkomst is.
  • Zaden zijn makkelijker te verkrijgen: zaden worden niet alleen makkelijk aangeboden, maar zijn ook het heel jaar door te verkrijgen.
  • De bloei: Zaadplanten bloeien uiteindelijk veel meer, makkelijker en beter dan stekplanten.
  • Zaden zijn sterker: de zaadplanten groeien vaak uit tot sterkere plantjes. Ze hebben meer zelfregulerend vermogen dan de stekplantjes.

Als je wilt gaan telen, maar nog geen keus kon maken tussen zaden en stekplanten, is de keus nu dus duidelijker. Bij de wietzaden web shop Tinyseeds, heb je keuze zat tussen de beste wietzaadjes!