Slopen die handel!

Afbreken Antwerpen

De zomer is er nu echt! Zalig zonnetje, lekker windje, van alles te doen in de buurt, … Waarom zou je op reis gaan naar Frankrijk als je een tuin hebt? Koop jezelf een plonsbadje, enkele cocktailglazen en –recepten, een goede frigo en een parasol! Wij waren er alleszins volledig klaar voor, maar jammer genoeg ons terras nog niet … Het was nog een restant van de vorige eigenaars, en we waren nog niet toegekomen aan een renovatie ervan. De rest van en rondom het huis hadden we al onder handen genomen, enkel het terras schoot er altijd over. Maar met de vele gebroken en gebarsten stenen werd het echt te gevaarlijk. De kinderen met hun loopfietsjes bleven er achter steken, we struikelden voortdurend en ze waren gevaarlijk glad. We wilden er voor eens en voor altijd van af, dus gingen we aan de slag.
Als je inspiratie wil, kan je op dit forum wel wat ideeën opdoen.

 

We zochten een goede aannemer uit Antwerpen die ons kon bijstaan bij de grootste sloopwerken. Alle stenen en beton moesten weg en ook een grote strook grond moest worden uitgegraven. We hadden niet de goede materialen om dit zelf te doen en zagen het ook niet zitten om om de haverklap naar het containerpark te moeten rijden met het gruis, dus was de keuze voor een sloper snel gemaakt. Hij begreep meteen wat we wilden bereiken, nam het gruis zelf mee, zijn prijs was schappelijk én hij kwam uit Antwerpen wat ook zijn vervoer en uren beperkte. Eens alles was afgebroken en opgekuist zijn we zelf begonnen met de aanleg.

terras na afbreekwereknAls we ooit eens iets speciaals willen doen, kunnen we natuurlijk doen zoals in deze commercial.

Na twee weken hadden we een nieuw terras welk volledig naar onze eigen smaak. We kozen voor een grote stevige blauwe steen en werkten met een niveauverschil. Hierdoor hebben we nu één terras om te relaxen waar we een tuinsalon voor kochten. En één terras om te tafelen. En de kindjes kunnen door middel van een schuine verbinding tussen de twee leuk en vooral veilig rond fietsen. Op naar de leukste zomer ooit in eigen land, laat die zon maar komen!