Het lezen van boeken is een leuk tijdverdrijf

Je kunt in je vrije tijd allerlei activiteiten ondernemen. Van het kijken van films en series tot sporten en van het maken van een wandeling tot het lezen van een boek. Een boek is onder veel mensen een populair tijdverdrijf. Als je een goed en spannend boek hebt gekocht, kun je echt in het verhaal meegetrokken worden. Dit kan er toe leiden dat je vele uren op een plezierige manier kunt vermaken. Dit is dan ook de reden waarom mensen graag boeken lezen. Je waant je even in een andere wereld en kunt even je afzonderen en in ander verhaal duiken. Hetzelfde geldt voor een film, maar een film duurt aanzienlijk korter dan een goed boek.

Boeken voor mannen

Mannen lezen gemiddeld gezien het liefst spannende boeken. Denk hierbij aan een misdaadthriller of een griezelboek. Er zijn uiteraard vele uitzondering, want de laatste jaren waren het vooral biografieën die het goed deden onder mannen. Ook sportboeken zoals Hard Gras doen het goed onder mannen. Qua biografieën kun je denken aan Gijp of het boek over voetballer Andy van der Meyde. Dit zijn vooral sensatieboeken met veel onderbroekenlol. Dit spreekt veel jongvolwassenen aan en dit was dan ook de reden dat dit soort boeken populair waren onder veel jongeren en mannen. Wellicht dat veel mannen nu de smaak te pakken hebben en meer boeken zijn gaan lezen. Het succes is overigens mede dankzij het programma Voetbal International op tv-zender RTL7. Hier werden de boeken die door de uitgever werden uitgever telkens aangeprezen. Naar dit programma kijken vele tienduizenden mannen, waardoor de boeken gretig aftrek vonden in de vele boekhandels in ons land.

Boeken voor vrouwen

Boeken voor vrouwenOok onder vrouwen had je de afgelopen een aantal boeken die het goed deden. Favoriet leesvoer onder vrouwen was het boek vijftig tinten grijs. Dit boek ging wereldwijd vele miljoenen keren over de toonbank. Wanneer je als vrouw een goed boek zoekt kun je kijken op een website met een top-10. Hier zie je precies welke boeken er bijvoorbeeld over 2014 populair waren. Het kan een aanrader zijn om zo’n boek te lezen, omdat gebleken is dat meer vrouwen in dit boek geïnteresseerd zijn.