Geranium rozanne

Een absolute topper voor in uw tuin! De Geranium rozanne, ook wel ooievaarsbek en Jolly Bee genoemd, is een opvallende vaste plant die lang bloeit en uw tuin siert met prachtige blauw-paarse bloemen. De groene plant heeft een lange bloeitijd, waarin de opvallend gekleurde open bloemen blauw kleuren met een wit hart. Geraniums blijven niet groen in de winter, maar komen al snel weer tot volle bloei in het voorjaar. In onze webshop is de Geranium rozanne te koop. Voor een mooi verzorgde tuin met kleur! Wilt u deze mooie tuinplanten kopen? Kijk na snel op www.tuinplantenwinkel.nl

geranium rozanne
mooie geranium rozanne

 

 Geraniums rozanne planten

U kunt Geraniums rozanne het beste planten in de zon of half in de schaduw. De planten kunnen op iedere goede tuingrond aangeplant worden en zijn bodem dekkend. Met 7 planten per strekkende meter raakt de grond goed bedekt, een ideale bodembedekker dus! De plant groeit breeduit en weeft zich als het ware tussen andere planten in de border. Op deze manier is uw hele tuin bedekt met prachtige blauw-paarse bloemen. De bloemen blijven maar komen. De plant is erg goed te combineren met andere planten uit onze webshop, voor een opvallende tuin in de zomer en winter.

 

Geranium rozanne onderhouden

Geranium rozanne heeft weinig verzorging nodig. De plant is winterhard en blijft ontzettend lang groeien, tot het begin van de winter. Niet voor niets een favoriet dus. De tuinplant bloeit door tot aan de vorst, van mei tot november. Het is verstandig de plant te bemesten in het voorjaar. Ook kunt u de plant vermeerderen door hem in het voorjaar te scheuren. Snoeien is eigenlijk niet nodig, omdat de plant vanzelf doorgroeit zonder dat u hem bij hoeft te knippen. Wel kunt u de plant terugsnoeien wanneer deze te breed uitwaaiert. De afgestorven bladeren die in de winter zijn ontstaan, kunt u in het voorjaar van de Geranium verwijderen met een bladhark.

Volg ons ook op youtube