Alchemilla mollis tuinplanten

De Alchemilla mollis is een populaire plant die veel te zien is in Nederland. De Nederlandse naam voor deze plant is de vrouwenmantel. Een belangrijke eigenschap van de vrouwenmantel is dat de plant geen speciale aandacht nodig heeft. Dat betekent dat de vrouwenmantel overal kan worden geplant. Voor een effectieve bloei is het wel raadzaam om de Alchemilla mollis te planten op een vochtige plek. Bent u opzoek naar een goede plant voor uw tuin? Dan is de vrouwenmantel precies waar u opzoek naar bent. Lees snel meer over de details van de Alchemilla mollis.

 alchemilla-mollisBloei van de Alchemilla mollis

Voor een plant is de grond en de standplaats uitermate belangrijk. Bij de Alchemilla mollis is dat niet het geval. De plant kan namelijk zowel in de schaduw als in de zon prima bloeien. Als er iets over de bloei van de vrouwenmantel moet worden verteld dan is dat wel over de lange bloeiperiode. De Alchemilla mollis is namelijk een plant die langer bloeit, in vergelijking met andere planten. Over het algemeen zult u merken dat de bloei vanaf mei begint en in juli eindigt. Wat u over het snoeien van deze plant moet weten leest u hieronder. Meer informamatie leest u de blog van tuinplantenwinkel.nl

Vrouwenmantel onderhoud

Een belangrijke kwestie na de bloei van een plant is of de plant moet worden gesnoeid of niet. Voor een tweede bloei is het aan te raden om de vrouwenmantel vlak na de bloei te snoeien. U kunt het beste de oude bladeren eraf halen. Als u dit proces direct na de eerste bloei doet dan is de kans groot dat de Alchemilla mollis aan het einde van het jaar nogmaals bloeit. Dat zorgt natuurlijk voor een prachtig beeld in uw tuin. Tot slot is het handig om te weten hoe duur de vrouwenmantel kost. De Alchemilla mollis kost per stuk ongeveer 1 euro.